Anna Folkesson

Debut-EP:n "Forever" finns nu ute!

EP:n innehåller fyra låtar, varav tre är egenskrivna och en är en cover på Kate Bushs låt "Running Up That Hill". Hon berättar att varje låt på EP:n symboliserar olika relationer man har i livet; vänskapsrelationen, relationen till sitt barn samt kärleksrelationen.

"Alla är viktiga, men på olika sätt och något som för alltid märker och formar en", säger Anna och beskriver hur hon är en person som tenderar att skapa få men nära relationer till människor. Titeln "Forever" symboliserar framförallt relationen mellan mamma och barn för henne. Detta då hon alldeles nyligen blivit tvåbarnsmamma och återigen fått känna på den eviga mammakärleken.

EP:n släpptes den 2 juni 2023.   


Anna släpper låten "Say It" från kommande debut-EP:n

På fredag 28 april släpps första singeln från debut-EP:n "Forever". Låten "Say It" är en låt med attityd som ifrågasätter någons motiv med en relation. 

Lyssna på Spotify nedan:

Anna Folkesson släpper cover på Kate Bush "Running Up That Hill"

Den 10/3 2023 släpper Anna en coverversion på Kate Bush låt "Running Up That Hill". Produktion, vibra, flöjt, synthar och arr: Patrik Svedberg. Viola: Jonna Inge. 

Lyssna på Spotify här:

Anna släpper andra singeln "Free Me"


Anna släpper singeln "End This Fight"

Lyssna på Spotify nedan:Officiell musikvideo "End This Fight"

2020-06-08

"End This Fight" på Svenska Närradiolistan!

Nu ligger "End This Fight" på Svenska Närradiolistan och du kan rösta på den varje vecka som den ligger kvar! 


Klicka på länken nedan för att komma till SNL:s hemsida och rösta!2020-05-04

Intervju med Nerikes Allehanda

"Efter några år som bakgrundssångerska tar Anna Folkesson nu tar hon steget ut ur skuggan och satsar på en solokarriär."

Läs intervjun här: 

2020-04-17

Örebroguiden.com uppmärksammar singelsläppet:

2020-04-05

Musikbloggen "Popmuzik" skriver ett inlägg om låten:

"En låt som speglar frustration och svek i ett kärleksförhållande, och som producerats till en vemodig och mogen poplåt som liksom svävar fram över melodin".

Se länk nedan: 

2020-04-03

Låten beskriver Anna som "en dagboksanteckning som skrev ner och tonsatte sig självt". Den speglar frustration och svek i ett kärleksförhållande och till sin hjälp har hon haft några av Sveriges främsta och mest anlitade musiker och kompositörer. Inspirerad av bl.a. Kate Bush, Shawn Colvin och Sheryl Crow blandar Anna uttryck från olika genrer, bl.a. country, drömpop och indie pop/rock.

Hennes sound präglas av en nordisk melankoli och harmoni och hon gillar att kombinera och utforska dessa motpoler i sitt musikskapande.
Bildgalleri